Λέσχη Αξιωματικών / Κ.Α.Α.Υ

ΛΕΣΧΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Λέσχες  είναι Στρατιωτικές Μονάδες υπαγόμενες διοικητικά στον Ανώτερο Διοικητή της Φρουράς, φέρουν τον τίτλο «Λέσχη  Αξιωματικών Φρουράς…» και το όνομα της πόλης ή της περιοχής στην οποία ιδρύονται. Λειτουργούν με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών διατροφής και ψυχαγωγίας των μόνιμων και έφεδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστώνκαι των μελών των οικογενειών τους, καθώς και την ανάπτυξη και προαγωγή των σχέσεων μεταξύ Στρατού και κοινού. Οι Στρατιωτικές Λέσχες περιλαμβάνονται στην οργάνωση του Στρατού και ταξινομούνται σε 5 κατηγορίες, με βάση κριτήρια όπως η υπαγωγή, η περιοχή που βρίσκονται, ο αριθμός των συσσιτούντων κ.λπ. Για την εκπλήρωση της αποστολής  τους οι Στρατιωτικές Λέσχες είναι κατάλληλα οργανωμένες και στελεχωμένες και έχουν δυνατότητες ανάλογα με την κατηγορία στην οποία έχουν ενταχθεί. Mέλη των Στρατιωτικών Λεσχών είναι όλοι οι εν ενεργεία μόνιμοι και έφεδροι Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, μόνιμοι και εθελοντές Υπαξιωματικοί του Στρατού Ξηράς, που υπηρετούν σε Φρουρά που λειτουργεί Στρατιωτική Λέσχη. Μπορούν επίσης να είναι και οι εν αποστρατεία Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς, οι εν ενεργεία ή εν αποστρατεία Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, εφόσον επιθυμούν και καταβάλλουν τη σχετική εισφορά. Οι Στρατιωτικές Λέσχες, όταν υπάρχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις και το επιτρέπουν οι συνθήκες, είναι δυνατό να διατίθενται και για σκοπούς που εξυπηρετούν τη σύσφιξη των σχέσεων του στρατεύματος με το κοινό, όπως καθορίζεται στις ισχύουσες διαταγές (επίσημα γεύματα, επίσημες στρατιωτικές τελετές κ.λπ.), αλλά και για μη στρατιωτικούς σκοπούς (οργάνωση εκδηλώσεων άλλων Φορέων, οργάνωση δεξιώσεων με την ευκαιρία γάμου ή αρραβώνων των ε.ε. ή ε.α. Αξιωματικών κ.λπ.).

  • 95ΑΔΤΕ
  1. ΛΕΘ Ρόδου

(Αριθμός  Ατόμων που μπορεί να εξυπηρετήσει  90)

Εστιατόριο-ταβέρνα, αίθουσα ψυχαγωγίας, TV, εξωτερικός χώρος . Εθν. Μακαρίου 18

 

  1. ΛΕΘ Καλαμώνα

(Αριθμός  Ατόμων που μπορεί να εξυπηρετήσει  50)

Εστιατόριο, TV .Καλαμώνας

 

  1. Νήσος Σύμη

(Αριθμός  Ατόμων που μπορεί να εξυπηρετήσει  50)

ΛΕΘ Σύμης  . Εστιατόριο, TV

 

  1. ΛΕΘ Μεγίστης

(Αριθμός  Ατόμων που μπορεί να εξυπηρετήσει  60)

Εστιατόριο, TV, αίθουσα ψυχαγωγίας

 

80 ΑΔΤΕ

 

  1. ΛΕΘ Κω

(Αριθμός  Ατόμων που μπορεί να εξυπηρετήσει  250)

Εστιατόριο, καφετέρια, βιντεο-προβολέας TV, Wi-Fi

 

  1. ΛΕΘ Λέρου

(Αριθμός  Ατόμων που μπορεί να εξυπηρετήσει  60)

Εστιατόριο, καφετέρια, βιντεο-προβολέας TV, Wi-Fi

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ,ΣΤΙΣ ΛΕΣΧΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ, ΠΛΗΝ ΤΗΣ Λ.Α.Ε.Δ. (ΑΘΗΝΩΝ)

Σύμφωνα με την ΠΑΓΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΥΠ’ΑΡΙΘΜ.0-15/2005 του ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ/3β “ΠΕΡΙ ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ-ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΛΕΣΧΩΝ”
Σκοπός της λειτουργίας των Στρατιωτικών Λεσχών είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών διατροφής και ψυχαγωγίας των Μονίμων και Εφέδρων Αξκων (υπηρετούντων ή μη) , καθώς και των μελών των οικογενειών τους.
Επίσης, σύμφωνα με την παρ.12 της ίδιας ΠΑΓΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ επιτρέπεται η σίτιση στις Στρατιωτικές Λέσχες, εκτός από την ΛΑΕΔ των αγάμων τέκνων  των  Εφέδρων Αξιωματικών , ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής των γονέων τους.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 

α. Αίτηση ενδιαφερομένου

β. Βεβαίωση της Σχολής που φοιτά το τέκνο.

γ. Βεβαίωση που να φαίνεται ότι ο πατέρας του τέκνου είναι  Έφεδρος Αξιωματικός-εγγεγραμμένος στο Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών. (Αίτηση για βεβαίωση ΕΔΩ)

 

Η βεβαίωση χορηγείτε από τον ΣΕΑΝ Δωδεκανήσου

 

 

 

ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ  (Κ.Α.Α.Υ)

 

 

Τα Κέντρα Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) έχουν ιδρυθεί σε παραθαλάσσιες περιοχές του Ελλαδικού χώρου, είναι Στρατιωτικές Μονάδες, υπάγονται διοικητικά σε Σχηματισμούς και είναι κατανεμημένα, έτσι ώστε να εξυπηρετούν το προσωπικό των Μειζόνων Σχηματισμών στην Περιοχή Ευθύνης  των οποίων βρίσκονται. Λειτουργούν κατά την ειρηνική περίοδο με σκοπό το θερινό παραθερισμό των στελεχών και των δικαιούμενων συμμετοχής σ’ αυτά, παρέχοντας διαμονή, ψυχαγωγία και διατροφή. Διαθέτουν οργανωμένες παραλίες, αθλητικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια, κυλικεία, χώρους κινηματογραφικών προβολών και άλλους κοινόχρηστους χώρους, για την ψυχαγωγία και την ποιοτική διαβίωση των παραθεριστών. Περιοδικά διοργανώνονται διάφορες ψυχαγωγικές και καλλιτεχνικές βραδιές. Δικαίωμα παραθερισμού στα ΚΑΑΥ έχουν όλοι οι εν ενεργεία μόνιμοι Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, μόνιμοι Υπαξιωματικοί και ΕΜΘ, καθώς και οι εν αποστρατεία Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς και οι μόνιμοι ή συνταξιούχοι υπάλληλοι του Στρατού Ξηράς. Πέραν της διάθεσης οικημάτων στους δικαιούμενους για διαμονή, οι υπεύθυνοι Σχηματισμοί εκδίδουν ένα σημαντικό αριθμό ημερήσιων αδειών εισόδου σε δικαιούμενους, για επίσκεψη των εγκαταστάσεων, για λήψη λουτρού, γεύματος και άλλων παροχών που προσφέρονται.

  1. 95 ΑΔΤΕ

Παραλία Τραγανού

ΚΑΑΥ  Ερημοκάστρου  (ΛΕΘ Ρόδου)

Άνευ οικημάτων

Εστιατόριο-ταβέρνα, μπαρ, ξαπλώστρες-ομπρέλες, ναυαγοσώστης, αποδυτήρια, ντουζιέρες, γήπεδο beach volley