Δραστηριότητα Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών – Ανασκόπηση 2015

Σύντομη ανασκόπηση του  2015.

Ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΑΝΔ, ανά μήνα.

 1. ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015
  1. Επίσκεψη στον Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ – Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Δωδεκανήσου επισκέφτηκε τον Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ και του ευχήθηκε για το νέο έτος 2016, να είναι δυνατός, αποτελεσματικός στο δύσκολο έργο του και η 95 ΑΔΤΕ να παραμείνει σταθερή δύναμη αποτροπής κάθε ξένης επιβουλής στα νησιά μας! Με την ευκαιρία της συνάντησης συζητήθηκαν και θέματα κοινού ενδιαφέροντος σχετικά με τους Εφέδρους Αξιωματικούς.
  2. Επίσκεψη, Δώρα και Ευχές σε Φυλάκιο – Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Δωδεκανήσου επισκέφτηκε φυλάκιο στο νησί, το οποίο υποδείχθηκε από την 95 ΑΔΤΕ και παρέδωσε μικρά δωράκια στους υπηρετούντες εκεί. Μια ενέργεια συμβολική αλλά συγχρόνως ουσιαστική με σκοπό, στο πρόσωπο του κάθε στρατιώτη να τιμηθούν, όσοι και όσες υπηρετούν την Πατρίδα και φυλάττουν Θερμοπύλες, σε κάθε σημείο της Ελλάδα, για να μπορούμε εμείς οι πολίτες να γιορτάζουμε ασφαλείς με τις οικογένειες μας!
  3. Εκπαιδευτική Συνάντηση.  Μετά από αίτημα του Συνδέσμου και ενέργειες του Στρατηγού, οργανώθηκε από μονάδα ΠΒ της 95 ΑΔΤΕ, ενημερωτική συνάντηση, με τη συμμετοχή και Εφέδρων Αξιωματικών του ΠΒ της δύναμης Α.Σ. της Μονάδας. Το πάγιο αίτημα του Συνδέσμου είναι να συνεχίσει η 95 ΑΔΤΕ να συμπεριλαμβάνει κατά το δυνατόν τους Εφέδρους Αξιωματικούς στον σχεδιασμό των εκπαιδεύσεων και ενημερώσεων που πραγματοποιεί.
  4. Εορτή του Πυροβολικού – Αγίας Βαρβάρας – Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Δωδεκανήσου τίμησε με την παρουσία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, την εορτή του Πυροβολικού (Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού), σε μονάδα του νησιού. Στις φωτογραφίες ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Παυλίδης Πολύβιος, με τον Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ και τον Δήμαρχο Ρόδου.
   Επίσης συνεχίστηκε η παράδοση των τελευταίων ετών, με την προσφορά στον εκάστοτε Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ χειροποίητης κεραμικής εικόνας της Αγίας Βαρβάρας, από τον Έφορο του Δ.Σ. κ. Αρεταίο Μωραΐτη.          
  5. NewsLetter. Δημιουργία νέου τρόπου επικοινωνίας με τα μέλη του Συνδέσμου μέσω τακτικού μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.                                     
 2. ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015
  1. Εκφώνηση του Πανηγυρικού Λόγου, κατά την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων (Μεγάλη Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου), στις 21 Νοεμβρίου 2015, από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Δωδεκανήσου, κ. Πολύβιο Παυλίδη. Στη Δοξολογία παραβρέθηκαν ο Στρατηγός Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ, ο Μητροπολίτης Ρόδου, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος λαού. Ο Σύνδεσμος απέσπασε τα συγχαρητήρια της Στρατιωτικής και Πολιτικής ηγεσίας του τόπου.                                
  2. Συνάντηση με Διοικητή 95 ΑΔΤΕ – Στα πλαίσια της υλοποίησης του Σκοπού του, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Δωδεκανήσου εγκαινίασε μια νέα προσπάθεια διαλόγου με τις Στρατιωτικές και Πολιτικές Αρχές, με συναντήσεις και υποβολή σχετικών προτάσεων.
   Η αρχή έγινε με την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ το Νοέμβριο. Οι προτάσεις για την αξιοποίηση, αναβάθμιση και εκπαίδευση των Εφέδρων Αξιωματικών κατατέθηκαν, ο διάλογος άρχισε και η διάθεση από όλα τα μέρη είναι κατ’ αρχήν θετική! Οι καιροί είναι δύσκολοι και ο καθένας από εμάς, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν!
  3. Παράδοση φαρμακευτικού υλικού στο Κοινωνικό Φαρμακείο και Κέντρο Υγείας. Ο Σύνδεσμος δια του Διοικητικού Συμβουλίου παρέδωσε ποσότητα φαρμακευτικού και άλλου χρήσιμου υλικού στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου και στο Κοινωνικό Φαρμακείο της Ρόδου.
  4. Απόκτηση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή. Το γραφείο του Συνδέσμου απέκτησε Ηλεκτρονικό Υπολογιστή, χάρη στην ευγενική χορηγία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.
 3. ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015 –
  1. Κατάθεση Στεφάνου – Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Δωδεκανήσου, δια του Προέδρου του, κ. Πολύβιου Παυλίδη και του Αντιπροέδρου κ. Σπυρίδωνος Λαζαράτου, κατέθεσε στεφάνι στον Βωμό της Πατρίδας, για τους πεσόντες στο Έπος του 1940.
  2. Επικοινωνία με ΥΠΕΘΑ και κατάθεση Προτάσεων στον Υπουργό. Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών κατέθεσε εγγράφως τις προτάσεις του στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας σχετικά με την εκπαίδευση και αναβάθμιση του Θεσμού του Εφέδρου Αξιωματικού. Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργού με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Δωδεκανήσου κατά την οποία δόθηκαν διαβεβαιώσεις από τον Υπουργό για την εξέταση των προτάσεων του Συνδέσμου και ορισμό συνάντησης με την πρώτη ευκαιρία.
 4. ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015
  1. Λειτουργία Γραφείου του Συνδέσμου Εφ. Αξιωματικών. Το Γραφείο του ΣΕΑΝΔ ανοίγει για πρώτη φορά σε τακτική βάση και υποδέχεται τα μέλη του Συνδέσμου. θα είναι ανοικτό στο εξής, κάθε Τετάρτη και ώρες από 5μμ έως 7μμ. Τα μέλη του Συνδέσμου είναι ευπρόσδεκτα για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αιτήσεις ταυτοτήτων, αδειών εισόδου στη Λέσχη Αξιωματικών και πολλά άλλα.
  2. Ιστοσελίδα – Δημιουργία και λειτουργία ιστοσελίδας Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών. Η παρούσα ιστοσελίδα δημιουργήθηκε και λειτουργεί πλέον επίσημα στη διεύθυνση http://seand.gr και παρέχει στους Εφέδρους Αξιωματικούς, λύσεις, πληροφορίες και εργαλεία για θέματα τους, όπως, αιτήσεις, εγγραφής – ταυτότητας – αδείας για τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ρόδου, Πιστοποιητικών Στρατολογικής Κατάστασης, Κανονισμούς Ε.Σ., και συνδέσεις με πολλούς ΣΕΑΝ και ιστοσελίδες Στρατιωτικού ενδιαφέροντος. Σκοπός είναι να αποτελέσει μια πύλη επικοινωνίας και προσέλκυσης των Εφέδρων Αξιωματικών και συμβολή στην προσπάθεια πραγμάτωσης των Σκοπών του Συνδέσμου.
  3. Δημιουργία Σελίδας (ηλεκτρονικής εφημερίδας στο facebook), https://www.facebook.com/seandodekanisou/ για την διάδοση των ειδήσεων σχετικών με τους Σκοπούς του Συνδέσμου προς κάθε ενδιαφερόμενο.
  4. Αναβάθμιση της Ομάδας στο Facebook μόνο για μέλη του Συνδέσμου.
  5. Αρχείο. Εργασίες εξυγίανσης – Συλλογής και οργάνωσης του Αρχείου και του Μητρώου του Συνδέσμου. (συνεχίζονται).
  6. Εργασίες Ηλεκτρολογικές στο Γραφείο. Έγιναν οι απαιτούμενες και αναγκαίες ηλεκτρολογικές εργασίες στο γραφείο.
 5. ΙΟΎΛΙΟΣ 2015 –
  1. Νέα Συγκρότηση σε Σώμα (στα τέλη Ιουλίου) του Δ.Σ. με αναδιάρθρωση Καθηκόντων. Νέα προσπάθεια για την εκπλήρωση των Σκοπών του Συνδέσμου.
 6. ΜΑΡΤΙΟΣ 2015 –
  1. Εκλογές Συνδέσμου και ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου με τριετή θητεία. Συγκρότηση σε Σώμα του ΔΣ. (Αρχική Συγκρότηση).
 7. ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015
  1. Λήξη 3ετούς Θητείας του προηγούμενου Δ.Σ. Προκήρυξη Εκλογών.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.