Επιστολή προς τον Δήμαρχο Ρόδου

Αναφορικά με την επέκταση των δικαστηρίων στην Λέσχη Αξιωματικών Ρόδου, από τον συνδυασμό Εφέδρων Αξιωματικών Δωδεκανήσου, στάλθηκε στον δήμαρχο Ρόδου η παρακάτω επιστολή:

“Κύριε Δήμαρχε,
Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν στον τοπικό τύπο δημοσιεύματα προτάσεων για επέκταση των Δικαστηρίων της Ρόδου στο κτίριο της Λέσχης Αξιωματικών.

Σαν Έφεδροι Αξιωματικοί και αναπόσπαστο τμήμα του στρατού μας, θέλουμε να σας εκφράσουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε μια τέτοια προοπτική, η οποία κατά τη γνώμη μας θα δημιουργήσει σοβαρές επιπτώσεις στο στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στον τόπο μας.

 

Είναι κοινώς αποδεκτό πως η Μεραρχία μας (95 ΑΔΤΕ), επιτελεί σπουδαίο έργο για την ασφάλεια ενός νευραλγικού παραμεθόριου χώρου.

Επίσης συνδράμει όπου και όποτε κληθεί να παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και εκτάκτων γεγονότων κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Αυτές οι συνθήκες γίνονται ακόμα δυσκολότερες τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας.

Οι ένστολοι έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις στις αποδοχές τους με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η καθημερινότητά τους σε ένα νησί όπως το δικό μας με υψηλό κόστος διαβίωσης.

Θεωρούμε πως σαν τοπική κοινωνία πρέπει να παρέχουμε κάθε διευκόλυνση και στήριξη στους ανθρώπους που είναι επιφορτισμένοι για την ασφάλεια του τόπου μας.

Όσον αφορά τις προτάσεις ορισμένων για δημιουργία «Πάρκου Δικαιοσύνης» στο κέντρο της Ρόδου, κατανοούμε την ανάγκη για εξεύρεση χώρου στέγασης του. Ωστόσο αντιπροτείνουμε ο χώρος δημιουργίας του «Πάρκου Δικαιοσύνης» να είναι εκτός πόλεως ώστε να αποσυμφορηθεί μερικώς το πολύπαθο κέντρο και να αποφευχθεί η δημιουργία προβλημάτων και σε άλλους φορείς.

Στη συλλογική προσπάθεια εξεύρεσης χώρου για δημιουργία σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων όπου θα μεταφερθούν τα Δικαστήρια, θα μας βρείτε αρωγούς.
Είμαστε βέβαιοι πως αναλογίζεστε τη σοβαρότητα του θέματος και με κριτήριο το γενικό καλό του τόπου μας, η Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ρόδου πρέπει να παραμείνει στην έδρα της.

Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κανάρης Ιωάννης
Εφ. Υπλγός (ΠΖ)
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χατζηδάκης Γεώργιος
Εφ. Υπλγός (ΜΧ)

Πηγή : 

http://www.rodiaki.gr/article.php?id=272670&catid=5&maincatid=1

This entry was posted in Αταξινόμητα. Bookmark the permalink.